ГоловнаКультура

У Росії проведуть своє "Євробачення"

Організацією конкурсу займається міноборони РФ

У Росії проведуть своє "Євробачення"
Фото: russian.rt.com

Міноборони РФ розробляє концепцію так званого російського "Євробачення". У конкурсі братимуть участь представники всіх російських регіонів і національностей.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на начальника управління культури військового відомства Антона Губанкова.

"Ми цю історію зараз додумуємо, має бути чітка концепція проекту. Перший відбірковий етап, можливо, проведемо вже цього року", - сказав він, уточнивши, що ідею проведення конкурсу розробляють в управлінні разом з телеканалом "Звезда".

Кажучи про концепцію конкурсу, Губанков згадав різні фестивалі та конкурси радянського періоду, в яких брали участь жителі різних територій, регіонів і національностей. "І зараз цей конкурс - це якась об'єднувальна історія, яка цементує країну, - пояснив він. - І важливо, що саме під егідою міністерства оборони проект народився і реалізується. Не можу не сказати, що ідея конкурсу належить нашому міністру Сергію Шойгу".

"Євробачення" - річ, може, й непогана, але враховуючи, скільки народностей і самобутніх талантів є в Росії, скільки у нас особливих територій, то виходить, що Вітчизна наша - це дійсно цілий світ", - додав Губанков.

Планується, що в конкурсі зможуть взяти участь усі охочі.

Нагадаємо, на Євробаченні-2015 представниця Росії посіла друге місце. У російських ЗМІ цей результат сприйняли як несправедливий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram