ГоловнаКультура

У Києві обговорять критерії відбору робіт на конкурс World Press Photo

Цього року серед переможців конкурсу немає жодного українця

У Києві обговорять критерії відбору робіт на конкурс World Press Photo
Фото: Сергей Нужненко

У середу, 17 червня, у прес-центрі інформаційного агентства УНІАН відбудеться круглий стіл на тему підходів і принципів відбору робіт авторитетного конкурсу медійної фотографії World Press Photo.

Про це повідомляють організатори виставки переможців World Press Photo, яка зараз проводиться в Національному музеї Тараса Шевченка.

На круглому столі обговорять історію конкурсу World Press Photo, принципи роботи журі та вимоги до учасників, спірні ситуації конкурсу і претензії, пов'язані з роботою журі.

В обговоренні візьмуть участь фотографи Єфрем Лукацький, Джозеф Сивенький, Еміне Зіятдінова, власник галереї Brucie Collections Вадим Яценко, координатор конкурсу World Press Photo Мікаел Димитрій Бройнвелс і головний редактор інтернет-журналу Bird In Flight Євген Сафонов.

Модераторами виступлять кореспондент ТСН Тиждень Олексій Бобровников і фотограф Віктор Марущенко.

О 12:30 розпочався круглий стіл.

Нагадаємо, що в музеї Тараса Шевченка триває виставка призерів конкурсу World Press Photo, на якій представлено фотографії, зроблені в Україні під час Майдану і війни на Донбасі, але при цьому серед переможців конкурсу немає жодного українського фотографа. Паралельно з цією виставкою у музеї представлено проект "Український виклик", де виставлені роботи українських фотографів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram