ГоловнаКультура

Національний центр Довженка очолив Іван Козленко

Раніше Козленко займав посаду директора кіноархіву

Національний центр Довженка очолив Іван Козленко
Фото: www.molodist.com

Генеральним директором Національного центру Олександра Довженка призначено Івана Козленка. Новий керівник займе посаду 12 листопада, повідомляє "Телекритика".

Інформацію про призначення підтвердив сам Козленко, а також прес-служба Міністерства культури. Оголошений раніше конкурс на вакантну посаду скасували за рішенням міністра культури Євгена Нищука.

Призначення Козленка на посаду голови Центру Довженка домагалися представники кіногромади, котрі ще в жовтні надіслали петицію на ім'я прем'єр-міністра Арсенія Яценюка та міністра культури Нищука.

Інша претендентка на посаду директора - Світлана Коробіна - обурена призначенням гендиректора Центру без конкурсу і тим, що її не повідомили про припинення конкурсу. "Якби я програла конкурс - добре. Але все починалося з того, що мене не призначили, бо звинуватили в тому, що все зроблено секретними засобами. Тоді Козленко почав скандал і кампанію з вимогою провести конкурс, його підтримав колектив", - заявила Коробіна.

Козленко у відповідь заявляє, що семимісячний конкурс на заміщення вакансії насправді виявився фарсом, і його завершення не мало сенсу, тим паче, що проведення конкурсу було заблоковано через судовий позов в.о. директора Вероніки Федорчук у жовтні.

"Після семимісячного очікування і проходження декількох етапів відбору я публічно заявив, що залишаю Центр. Фарсом, на який перетворилася історія з конкурсом, була дискредитована сама ця процедура. Очевидно, ця заява не залишилася непоміченою в Мінкульті, і міністр проявив політичну волю, призначивши мене наказом", - сказав Козленко.

Нагадаємо, в середині березня заступник директора Національного центру Довженка Іван Козленко опублікував у своєму блозі на LB.ua відкритого листа, адресованого міністру культури Євгену Нищуку. В цьому листі Козленко закликав провести відкритий конкурс на посаду директора центру та оцінити кандидатів за допомогою експертної комісії, що складається з професіоналів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram