ГоловнаБлогиБлог Віталія Іляшенка

Сьогодні час для чесних дій та чесних розмов

Трохи більше ніж за три тижні, Президент України отримає конституційне право призначити нові вибори до парламенту. Та до появи нового складу Верховної Ради кожен з нинішніх парламентаріїв має твердо зарубати собі на носі - зараз дуже відповідальний час. Парламент не припиняє свою роботу, а продовжує працювати, а робота в таких умовах – це випробування для кожного депутата.

Фото: www.facebook.com/cn.opora

Ми ще повинні проголосувати за закон про люстрацію, за зміну виборчого законодавства та за інші необхідні закони. Одним словом – роботи багато, але кожен теперішній наш крок перебуває під контролем українського народу. Люди не дадуть схибити жодному з нас. Тому зараз так важливо не допустити помилок, відкласти в сторону всі емоції і максимально попрацювати. Уряд та парламент повинні взаємодіяти у конструктивній співпраці, всі рішення та дії мають бути обдуманими та виваженими. Сьогодні настав час для чесних дій та чесних розмов.

Наразі не може бути навіть мови про відставок уряду. Кабінет Міністрів повинен працювати на повну потужність аж до формування нового уряду після парламентських виборів. Не потрібно грати в політичні ігри, чи кулуарні домовленості, зараз разом потрібно рятувати країну, відбивати атаки терористів, максимально відтісняти ворога, люструвати зрадників.

Треба вчитися на власних помилках, щоб потім новий парламент не зійшов на хибний шлях. Гіркий досвід в 1991 і в 2005 роках Україну нічого не навчив. Тож хочу вірити, що переломним для свідомості політиків стане 2014 рік. Зима показала, а нинішні події ще більше підтверджують - більше помилок не повинно бути.

Тому під час перевиборів саме громадяни мають визначити, хто гідний бути в парламенті, хто може принести користь в уряді. Зараз не ті часи, щоб вступати у передвиборчу гонитву, бо виборці вже дивляться на світ інакше, ніж, скажімо, торік. Ми повинні стати перед суспільством і дати громадянам визначити, хто гідний далі працювати, а кому потрібно назавжди піти з політичної арени.

Віталій Іляшенко Віталій Іляшенко , Народный депутат Украины VII созыва, Координатор ОО "Антикоррупционное движение В. Наливайченка" в Черкасской области
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram