ГоловнаБлогиБлог Степана Івахіва

Про Юлю і волю

В очікуванні голосування за законопроекти про лікування Юлії Тимошенко в мене все менше надії, що Верховна Рада таки проголосує хоч за будь-який із запропонованих варіантів.

Фото: Макс Левин

Особисто я буду голосувати за всі чотири, щоб збільшити шанси їх прийняття, але в мене є сумніви, що опозиція зможе домовитись с ПР.

Сьогодні маємо таку картину – Кокс і Квасневський провели цей день на переговорах влади і опозиції. Вони почули достатньо, щоб доповісти в ЄС про те що влада і опозиція так і не змогли пожертвувати власними інтересами заради євроінтеграції України.

А що буде далі? А далі, на мою суб’єктивну думку, втрутиться Президент, який безпосередньо перед самітом помилує Юлію Володимирівну. В такому випадку Президент виходить на фінішну пряму майбутньої виборчої кампанії, як політик, який привів Україну в Європу та помилував свого головного політичного опонента.

І при цьому ЗМІ постійно нагадуватимуть, що саме опозиція обіцяла привести Україну в Європу, а привів Янукович. Що саме опозиція обіцяла звільнити Тимошенко, а звільнив Янукович. Кокс із Квасневським можуть це підтвердити.

І головне – помилування Тимошенко звільняє її від покарання, а не гасить її судимість. Отже, навіть після помилування вона на зможе балотуватися і бути конкурентом Януковичу на виборах.

Чи справдяться мої прогнози, побачимо. Але опозиція має бути дуже обережною, приймаючі доленосне для себе рішення – бо якщо Тимошенко звільнить Президент, а не Верховна рада, то опозиція зазнає значних іміджевих втрат, а рівень довіри людей до Парламенту в цілому знизиться ще більше.

Степан Івахів Степан Івахів , Народний депутат України, позафракційний
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram