У рамках європейського проекту на КПВВ "Новотроїцьке" запрацював медпункт із пунктом обігріву

Для громадян, які перетинають лінію розмежування через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" (Донеччина), 27 грудня запрацював пункт надання первинної допомоги.

Фото: Надано автором

Медпункт із пунктом обігріву відкрили в рамках проекту, який фінансує Європейська Комісія, а саме її Генеральний директорат з питань гуманітарної допомоги та цивільного захисту (ECHO), і реалізує міжнародна організація Première Urgence Internationale (PUI) у співпраці з Першим добровольчим мобільним шпиталем (ПДМШ) ім. Миколи Пирогова.

Фахівець зі зв'язків з громадськістю PUI в Україні Вікторія Вернигора наголошує, що пункт надання первинної допомоги на КПВВ "Новотроїцьке" - другий, відкритим за цим проектом. Перший свою роботу розпочав на КПВВ "Мар'їнка" 13 грудня цього року. "Як і в Мар'їнці, у новому пункті працює кваліфікований медичний персонал, яким його забезпечує ПДМШ, є зона обігріву, де пригостять гарячим чаєм та смаколиками", – сказала Вернигора.

Як повідомила виконавчий директор БО "БФ "ПДМШ ім. Миколи Пирогова" Таміла Данілевська, медпункт розрахований приблизно на 30 відвідувань в день. Протягом місяця його обслуговуватиме бригада медиків добровольчого шпиталю у складі лікаря Віктора Беліловця з Києва, а також подружжя зі Львівщини – медсестра Галина і водій-санітар Сергій Зузаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram