ГоловнаБлогиБлог Олексія Матюшенка

"Електронний пацієнт" візьмуть за основу для запровадження системи в межах країни

Полтавщину недарма називають однією із успішних областей по реформуванню сільської медицини. Головна мета реформи — наблизити медичні послуги до пацієнтів, які проживають у віддалених селах.

На минулому тижні мали змогу урядовцям представити напрацювання Гадяцького району в сфері реформування медичної галузі. Разом із директором Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктором Лисаком презентували гадяцьку систему «Електронний пацієнт» у Кабінеті міністрів України.

Фото: надане Олексієм Матюшенком

Основна мета, яку ми ставили перед собою, коли впроваджували систему “Електронний пацієнт” - спростити життя пацієнтам, перейти на електронний документообіг, створити єдину електронну базу та запустити “телемедицину”. Ми виконали всі ці завдання й надалі працюємо над удосконаленням надання медичних послуг!

Наші успішні напрацювання зацікавили Кабінет міністрів. Ми у деталях презентували принцип роботи “Електронного пацієнта”. Тож ми не лише теоретично розповіли про систему, а й на практиці показали її можливості.

Прямо із зали засідань підключилися до системи «Електронний пацієнт» в Гадячі, і продемонстрували, як працюють фахівці первинної та вторинної ланок надання медико-санітарної допомоги. Як вибудований чіткий та злагоджений алгоритм роботи на рівні фахівців сімейної медицини, поліклінічної та стаціонарної допомоги району.

Також дистанційно презентували оновлену матеріально-технічну базу лікувальних закладів та можливості телемедицини Гадяцького краю.

Гадяцька система “Електронний пацієнт” не має аналогів в Україні. Тепер наш досвід переймають інші регіони.

На Полтавщині активно розвивається сільська медицина. Зараз в області будуються сучасні амбулаторії, до речі, три з них — у Гадяцькому районі.

Мені надзвичайно приємно, що нашу електронну систему беруть за основу розвитку медичної галузі. Ми з радістю готові ділитися досвідом.

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram