ГоловнаБлогиБлоги Миколи Даневича

Від СРСР залишився кінотеатр на пр. Науки

Мешканці пр. Науки завжди з цікавістю поглядають на залишки колишнього літнього кінотеатру, який знаходиться серед житлових корпусів проспекту №42/1, а старожили розповідають, що колись це був культурний осередок – тут проводились урочисті концерти, виступи художньої самодіяльності, «крутились» патріотичні фільми, вручались нагороди та відзнаки, велись агітаційні заходи, і тому це місце вже «просякнуте» патріотизмом.

Фото: Микола Даневич

Зараз воно привертає увагу забитими в землю міцними бетонними стовпчиками, які залишились від залу і нині нагадують кладовище, та стінами сцени, які здаються непорушними. Місцеві жителі кажуть, що це місце «аж проситься», щоб відбудувати тут культурний заклад, і тому дуже хвилюються, щоб ділянку не продали під забудову.

Голосіївці просять міську владу звернути увагу на закинутий кінотеатр і розглянути питання про відродження цього закладу. Адже кількість мешканців в мікрорайоні не зменшилась порівняно з тими далекими колишніми роками, коли функціонував кінотеатр, і невже нинішнє покоління не заслуговує на те, щоб мати культурний осередок в мікрорайоні? Тим більше, що новий заклад міг би стати позашкільним виховним закладом для місцевої малечі, якого у віддаленому куточку Голосіївського району немає.

Микола Даневич Микола Даневич , Громадський діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram