ГоловнаБлогиБлог Ігоря Ткачука

Кабмін заблокував бюджетний процес

Проект державного бюджету на 2014 рік знаходиться на узгодженні Міністерства фінансів і ще не був поданий до Адміністрації Президента. Про це повідомила перший заступник глави АП Ірина Акімова. Вона уточнила, що документ на Банкову ще не надходив.

Фото: Макс Левин

Як же так? Адже згідно з Бюджетним кодексом, документ має бути внесений до парламенту ще до 15 вересня. Кабмін просто заблокував бюджетний процес, адже відразу після реєстрації 17 вересня в парламенті проекту держбюджету на 2014 рік глава Верховної Ради Володимир Рибак на прохання прем'єра Миколи Азарова повернув документ на доопрацювання.

Це наштовхує на думку, що проекту державного бюджету на 2014 рік взагалі не існує. Якби цей документ дійсно існував, то на Банковій з ним ознайомилися б першими, оскільки важко уявити собі, що урядовці так відверто зневажають Януковича.

У зв‘язку із заявою Ірини Акімової виникають запитання до прем‘єр-міністра та голови Верховної Ради. Очевидно, вони (всупереч вимогам законодавства) не просто позбавили народних депутатів можливості ознайомитися з проектом бюджету, а намагалися фальсифікувати бюджетний процес.

Цей випадок демонструє, яким чином представники влади ставляться до Конституції України та її законів. Спроба фальсифікації бюджетного процесу має стати приводом для службового розслідування. Необхідно внести зміни до законодавства, які передбачали б персональну відповідальність уряду і особисто прем’єр-міністра за зрив бюджетного процесу.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram