5 березня судили не тільки Тимошенко та Власенка

На ряду с судовими процесами над представниками опозиції Тимошенко, Власенка та позбавлення мандату регіонала Веревського, апеляційний суд чернігівської області розглядав справу ніжинського мера-хабарника.

Фото: Максим Билоусенко

4-5 березня пройшли чергові судові засідання по цій кримінальній справі. Під час судових засідань було повністю вивчено всі матеріали даної справи та переглянуто оперативну відео зйомку.

Зокрема, 4 березня, під час перегляду документів кримінальної справи головуючий суддя Борисенко зачитував ряд показів та документів, котрі доводять вину ніжинського чиновника. Окрім показів двох інших підсудних по цій справі Анатолія Походні та Віктора Приходька, суд зачитав ще один документ. Це доповідна записка тодішнього керівника МВС області генерал-майора міліції І.П. Катеринчука на адресу заступника міністра внутрішніх справ, генерал-полковника В.М. Євдокимова. В ній розкриваються зв’язки засудженого мера з ніжинськими кримінальними авторитетами. Зокрема в ній йдеться про те, що «…міський голова отримував підтримку під час припинення зборів та мітингів громадян, громадських слухань, тощо, під час яких громадян, не згодних з політикою Приходька М.В., просто усували із заходів». В тексі зазначено і про те, протекцію з боку міського голови злочинному угрупованню та його тісні стосунки з представниками кримінального світу Ніжина.

5 березня під час перегляду матеріалів оперативної зйомки, учасники судового процесу переглянули моменти затримання міського голови та вилучення з його машини 19 500 доларів США та подальших слідчих дій з мером.

Перегляд відеоматеріалів засідання спростував твердження захисту Приходька, що йому не надавали адвоката, а лише постійно погрожували. Насправді, слідчі, чемно та ввічливо пояснили йому, що під час дачі показів та допиту йому буде надано захисника, а зараз проводяться слідчі дії по затриманню. Тож шановні, навчайтеся в майстрів своєї справи, щоб потім клеїти з себе скривдженого і ні в чому не винного.

Також демонструвалися відеоматеріали передачі траншів хабаря та випадок, коли київський підприємець привіз в Ніжин хабар в гривнях. Проте, мер, через економічну кризу, тоді брав тільки в доларах США, тож правоохоронці вимушені були їхати до Києва і міняти гроші. Крім того, під час засідання було прослухано аудіо записи потерпілого. Варто відмітити, що більшу частину записів можна легко знайти в мережі інтернет. З достовірних джерел відомо, що виклали їх поплічники міського голови, після певних маніпуляцій, проведених з ними, задля створення образу невинуватості мера.

Тож на даний час суд підходить до стадії свого завершення – судових дебатів, після яких, згідно до кримінально-процесуального кодексу має відбутися проголошення вироку. Наступні судові засідання призначені на 11 -12 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram