Пропозиції щодо приватизації пам'яток культури та архітектури

Шановний, Олександре Павловичу,В місті Києві ми спостерігаємо дивну річ, коли пам”ятки культури та архітектури буцім-то охороняються законами України, насправді руйнуються все більше. Таке враження, що це комусь потрібно, дочекатись моменту повної розрухи, а потім на місці цієї пам'ятки, використовуючи вже тільки саму територію , будувати сучасні споруди.

Може цю ситуацію вирішити наступним чином: дозволити приватизувати ці пам'ятки культури та архітектури, зробити ремонти капітальні цих історичних споруд під контролем науковців та громадськості міста, щоб зберегти історичну цінність цих споруд, затвердивши рішеннями міської ради кошториси цих ремонтів і дозволити використовувати під соціально-значимі для міста потреби ці приміщення (музеї, центри тощо). Рішенням міської ради також можна буде повернути ці пам'ятки культури та архітектури у власність міської громади, викупивши ці об'єкти за ринковою вартістю на момент викупу , але не менше вкладених в цей ремонт коштів згідно затверджених міською радою кошторисів.

Таким чином на законних підставах будуть залучені кошти для ремонту і підтримки історичних будівель - пам'яток культури та архітектури України в місті Києві , а потім знову повернуті на законних підставах місту в разі повернення приватним власникам цих будівель вкладені в ремонт кошти. І майбутні покоління, які зможуть ознайомитись із залишками історичних пам'яток в Києві , будуть вдячні за таке компромісне , але законне рішення

З повагою та надією на співпрацю, Л.Д.Ч-тюк

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram