ГоловнаБлогиБлог Івана Крулько

Чи повернуться армії державні гроші з молодіжних проектів?

Хіба варто проводити молодіжні проекти за бюджетні кошти в той час, коли в країні стоять ворожі війська? У кожної молодіжної громадської організації свої відповіді.

«Батьківщина Молода» вирішила повернути виграні кошти на проведення проекту «Школа політичного успіху» на потреби Збройних Сил України. Сьогодні питання бюджетного фінансування проектів молодіжних громадських організацій, і не тільки цих проектів, набуває нового змісту – у першу чергу потрібно забезпечити усім необхідним військо.

11 червня «Батьківщина Молода» представила на конкурс до Міністерства новий проект «Школа політичного успіху». Це школа для лідерів студентського та молодіжного громадського середовища. У результаті, організація виграла фінансування проекту у розмірі 200 тисяч гривень.

Однак було б цинічно ігнорувати запити сьогодення. І хоча проблема обороноздатності України вже стала буденністю, війна продовжується, а отже, ми не маємо права зняти питання фінансування армії з порядку денного.

Ще 6 серпня направив до Міністерства молоді та спорту листа про направлення коштів з виграного проекту на потреби Збройних сил України. І ось тільки зараз отримали відповідь, що звернення Батьківщини Молодої вже направлено Мінмолодьспортом до Мінфіну.

Фото: Іван Крулько

Фото: Іван Крулько

Маю надію, що до цієї ініціативи доєднаються інші молодіжні громадські організації. Але поки черги таких не помічається.

Водночас, ми будемо слідкувати, чи будуть ці кошти реально повернуті до Держбюджету і передані за цільовим призначенням – на користь української армії.

Але це вже інший тест для виконавчої влади, яка прийшла після Революції гідності.

Іван Крулько Іван Крулько , Народний депутат України від фракції "Батьківщина".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram