ГоловнаБлогиБлог Дмитра Снєгірьова

Пригоди Мотороли в Луганську або як українці посадили в калюжу ФСБ

29 вересня в тимчасово окупованому Донецьку ватажок «ДНР» Олександр Захарченко прокоментував підсумки перебування батальйону «Спарта» на території «ЛНР».

Фото: EPA/UPG

«Підрозділ, який було відправлено до «ЛНР», займався охороною кордонів і перекриттям напрямків можливих ударів українських військовослужбовців. Більше нічим «Спарта» не займалася. Завдання було виконано. Протягом двох днів вони перебували там. Після закінчення цього терміну батальйон «Спарта» відбув, оскільки луганчани зі своїми проблемами впоралися самостійно»- повідомив Захарченко.

Александр Захарченко прокомментировал отправку батальона «Спарта» в ЛНР

Примітно, що заяву про підсумки перебування бойовиків «Спарта» на території «ЛНР» і його повернення в місця постійної дислокації Захарченко зробив не 25 вересня, дати повернення «Спарта» на територію «ДНР», а лише 29 вересня, після оприлюднення інформації аналітичного відділу ГІ « Права Справа» про участь бойовиків «Спарта» у придушенні «заколоту» в «ЛНР» і можливій ліквідації ватажка «Спарта» А.Павлова на псевдо «Моторола».

27 вересня аналітичний відділ ГІ «Права Справа» поширив інформацію, що «правоохоронними органами ЛНР» здійснено контрольований витік інформації про причетність бойовиків батальйону «Спарта» до загибелі Ципкалова і справжніх причин його смерті.

«Поширюючи цю інформацію «силовики» самопроголошеної «ЛНР» мають на меті перекласти відповідальність за ліквідацію колишніх «соратників по боротьбі» на плечі російських кураторів і підконтрольних їх структурам бойовиків «ДНР»,- йшлося у повідомленні ГІ «Права Справа».

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа» російські куратори не виключали факт ліквідації самого «Мотороли» в Луганську під виглядом відплатної акції з боку поплічників знищених ватажків бойовиків «ЛНР»

Поспішне повернення бойовиків батальйону «Спарта» в місця постійної дислокації і заяви Захарченко наочно свідчить про те, що аналітичному відділу ГІ «Права Справа» вдалося зірвати оперативну гру російських кураторів з числа співробітників ФСБ РФ, які у такий спосіб намагалися вирішити для себе декілька питань одночасно, а саме: ліквідація політичної опозиції Плотницькому, зменшення ризиків військово-політичного протистояння між «братніми республіками» і перерозподіл фінансових потоків всередині «ЛНР».

Нагадаю, 22 вересня ватажок самопроголошеної «ДНР» Захарченко заявив про те, що «довелося перекинути батальйон для вирішення їх ( «ЛНР») проблем. Батальйон «Спарта», дійсно, знаходиться на території ЛНР».

Дмитро Снєгірьов Дмитро Снєгірьов , Співголова ГІ "Права справа"
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram