ГоловнаБлогиБлог Андрія Лозового

Дощ і вибори

Таких навдивовиж красивих блискавок, дощу і нестримного снігу білих квітів у Києві не було ніколи. Мабуть, улюблене місто Булгакова так святкує день народження Великого Майстра. Щойно йшов по бульвару Лесі Українки, змок до нитки, але чомусь щасливий.

Вчорашня гроза над Києвом змусила задуматись над політичним майбутнім
Фото: io.ua
Вчорашня гроза над Києвом змусила задуматись над політичним майбутнім

На перехресті з Немировича-Данченка з якогось балкону мені на голову впав скляний трьохлітровий слоїк. Вдарив по потилиці і розбився об плече. Феєрверк крихт зі скла, освітлений громовицею - щось неймовірне! На диво, зовсім не боляче. Піджак вкрився візерунком маленьких шматочків скла.

А в голові - одразу безліч ідей. П'ю чай і слухаю спів божевільного дощу. У шумі води, якщо слухати його уважно, можна почути більше правди, ніж у випусках новин.

Життя схоже на дощ: може бути зовсім різним і швидко закінчується...

Вибори теж швидко закінчуються - і ми перегортаємо нову сторінку історії. Всі ми з дивними передчуттями чекаємо осені-2012. Експерти і політологи чаклують над краплями дощу кількарічної давнини і намагаються у цій воді побачити майбутній результат народного волевиявлення. Справа дуже невдячна.

Тому, що робити прогноз виборів - те саме, що робити прогноз погоди. Як каже один мій знайомий, синоптики брешуть лише один раз, проте кожного дня.

Левова частка людей не визначилися, ще більше не розуміють, кого ж їм підтримати, аби жилося хоч трошки легше. Багато-хто не хоче йти на вибори, але, вочевидь, все ж таки, піде. За кого вони проголосують? Це не знає навіть дощ. Тому може бути все що-завгодно...

Стабільна як Донецьк, і безжальна, мов закон про вибори, злива тушок і регіоналів, яка затопить Україну ще сильніше?

Слабкий і беззахисний дощик об'єднаної опозиції, в мутній воді якого вже давно згубилися сльози Тимошенко?

Грім радикальної опозиції?

Дощ буде таким, як ми скажемо. Так само, як і те, що він принесе людям: може затопити і знищити, може хитро, цинічно і повільно змусити виборців захлинутися, може напоїти водою заспраглу землю, за що вона вдячно дасть нам щедрий урожай, дарувавши інше життя.

Народ має шанс бути замовником політичної погоди. Чудеса бувають. Як вода точить камінь, так і кожен з нас може змінити ситуацію.

Твій дощ іде. Насолоджуйся ним. Іншого не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram