ГоловнаКиїв

У матері депутата Київради за рішенням суду мають конфіскувати Range Rover, куплений за 65 000 грн

Але депутат збирається позиватися до ЄСПЛ і стверджує, що ця сума – за авто після аварії. 

У матері депутата Київради за рішенням суду мають конфіскувати Range Rover, куплений за 65 000 грн
Ігор Опадчий
Фото: сайт Київради, УП

Київська прокуратура довела в суді вчинення депутатом Київради корупційного правопорушення. Тепер у його матері повинні конфіскувати авто Range Rover, куплений нібито за 65 000 гривень.

Київська міська прокуратура повідомила, що йдеться про депутата IX скликання, але імені не назвала. За даними УП, йдеться про Ігоря Опадчого.

Слідство вважає, що його матір за допомогою помічника-консультанта в 2022 купила у юридичної особи RANGE ROVER SPORT 2020 року випуску за 65 000 гривень.

"При цьому, у своїй декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн гривень. Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом «Про запобігання корупції»", – повідомили в прокуратурі.

Шевченківський райсуд Києва визнав депутата винним у адміністративному правопорушенні за ч. 1 ст. 172-5 КУпАП ("Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків") і оштрафував його на 2550 грн з конфіскаціє подарунка, тобто авто. Київський апеляційний суд залишив це рішення в силі.

Ігор Опадчий у коментарі журналістам УП повідомив, що збирається оскаржувати рішення в Європейському суді з прав людини. За його словами, цю машину орендувала його матір, але їздила на ній і дружина, яка взимку 2022 потрапила на ній в аварії. Після цього компанія-власник авто нібито запропонувала матері купити "залишити від авто" за 65 000 грн. А потім цю машину, зі слів депутата відремонтували. Він показав журналістам консультаційний висновок від спеціаліста в оцінці майна, де мінімальна вартість пошкодженого авто вказана на рівні 58,9 тисячі гривень, висновок австрійської страхової компанії USG про "конструктивне знищення авто", яка виплатила так званий "тотал" власнику, та документ від власника авто ТОВ "Управляюча компанія "Нерухомість Києва", яке пропонувало орендарю викупити машину за 65 тисяч гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram