ГоловнаКиїв

У Києві фіксують перевищення у повітрі вмісту діоксиду азоту (доповнено)

Це може негативно впливати на самопочуття людей.

У Києві фіксують перевищення у повітрі вмісту діоксиду азоту (доповнено)
Дитина скаржиться на головний біль, фото ілюстративне
Фото: medicalnewstoday.com

17 вересня у Києві зафіксували перевищення гранично допустимих концентрацій середньодобового вмісту діоксиду азоту в повітрі.

Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр.

Впродовж 18-19 вересня завдяки сухій та теплій погоді вміст діоксиду азоту в повітрі теж буде перевищувати критичний рівень – 5  гранично допустимих концентрацій. Це може негативно впливати на самопочуття людей, додали у Гідрометцентрі.

"Тепла та суха погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря", - пояснили фахівці.

20-22 вересня північний вітер та зниження температури в нічні та ранкові години сприятиме поступовому зменшенню концентрацій забруднюючих речовин.

Доповнення. У КМДА заявили, що у Києві станом на вечір 17 вересня рівень забрудненості повітря низький і перевищень гранично допустимих концентрацій забруднюючих речовин не зафіксовано.

  • 3 вересня КМВА повідомила, що у столиці тимчасово погіршилася якість повітря. Імовірною причиною тимчасового погіршення стану повітря були пожежі в екосистемах. Зокрема – горіння торфу в 6 осередках загальною площею 3,74 га у Броварському районі Київщини.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram