ГоловнаКиїв

Кличко: синя гілка метро в Києві повноцінно запрацює з 12 вересня

Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн.

Кличко: синя гілка метро в Києві повноцінно запрацює з 12 вересня
Відремонтований тунель Київського метрополітену
Фото: Київська міська рада

Синя гілка метро в Києві повністю запрацює з 12 вересня. Відновлять повноцінний рух поїздів між станціями "Героїв Дніпра" – "Теремки".

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, на оновленій ділянці тунелю між станціями "Деміївська"- "Либідська" завершені пусконалагоджувальні роботи.

Увесь комплекс робіт тривав 9 місяців. За цей час підготовули будівельний майданчик, переклали понад 200 кабельних мереж, зокрема мереж ДТЕКу, Укртелекому, інших. Розробили котлован глибиною понад 15 м, демонтували стару частину тунелю довжиною у 27 метрів та побудували нову. 

Також посили з обох сторін і тунельну оправу, що примикає до нової ділянки (загальною довжиною понад 50 м). Уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі, налагодили безпекові системи руху поїздів.

Як зазначив мер, перегінний тунель між "Деміївською" та "Либідською" знаходиться у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту здійснили всі необхідні роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн, що на 62 млн грн менше початкової вартості.

  • Рух між станціями "Деміївська" та "Теремки" припинили у грудні 2023 року. Відкрити цю ділянку метрополітену обіцяли влітку. Наразі станції метро "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" працюють лише як укриття.
  • Наприкінці серпня в КМДА повідомили, що повноцінний рух синьою гілкою київського метро відновлять до 15 вересня.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram