ГоловнаКиїв

У "Київському метрополітені" закликали повідомляти про вандалів, які розмальовують вагони

Пасажири київського метро неодноразово псують вагони, розмальовуючи їх маркерами та беззмістовними надписами.

У "Київському метрополітені" закликали повідомляти про вандалів, які розмальовують вагони
Фото: скріншот

У Київському метрополітені закликали повідомляти про виявилення порушників-пасажирів, які псують майно. Зокрема, ідеться про малюнки в середині вагонів метро. 

Про це ідеться у повідомленні на Facebook-сторінці "Київського метрополітену".

"Це зробив не машиніст, не чергова по станції і навіть не працівник контролю. Це дії деяких наших пасажирів, на жаль… Такий «живопис» все частіше з’являється всередині вагонів столичного метро, а митці не скупляться на маркери, бо купують такі, які фактично неможливо відмити", — ідеться у повідомленні.

У КП наголошують, що більшості пасажирам взагалі не подобається такий арт, бо це "звичайнісінький вандалізм".

Також там зазначили, що так званий «живопис» у вагонах – це, перш за все, псування рухомого складу. "Ми вже мовчимо за сотні вкрадених вогнегасників, які розміщені у кожному вагоні", – додають у підприємстві.

Також, зазначається, що працівники метрополітену намагаються відмити надписи хімічними розчинниками і на це витрачають багато часу. Інколи наслідки "вандалізму" взагалі неможливо відчистити. "тоді доводиться замінювати елементи оббивки – це все додаткові витрати".

"Нам прикро бачити, що деякі пасажири лишають такі «повідомлення», бо це знецінення роботи кожного метрополітенівця, який дбає про рухомий склад. Закликаємо не псувати майно Київського метрополітену та дбайливо до нього ставитись. Адже завтра у вас знову буде потреба скористатися послугами, і переконанні, що такий зовнішній вигляд вам аж ніяк не сподобається", – додали комунальники.

У КП "Київський метрополітен" закликали свідків таких дій "інформувати через пристрій «пасажир-машиніст». На найближчій станції цих «художників» буде зустрічати працівник поліції".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram