ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ розкрили подробиці ракетних навчань біля Криму

У Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності.

У ЗСУ розкрили подробиці ракетних навчань біля Криму
Фото: obozrevatel.com

У рамках навчань Повітряних сил Збройних Сил України 1-2 грудня в Херсонській області пройдуть випробування зенітних ракет середньої дальності.

Про це повідомив начальник прес-служби ПС ЗСУ Роман Юрчило, передає "Інтерфакс-Україна".

"1-2 грудня відбудуться навчання, в рамках яких будуть проведені випробування керованих зенітних ракет середньої дальності. До проведення заходів будуть залучатися екіпажі бойової авіації, транспортної авіації, підрозділи зенітно-ракетних військ, радіотехнічних військ і зв'язку, а також безпілотна авіація. Одним з елементів навчань будуть повітряні стрільби керованих ракет середньої дальності", - сказав він.

За його словами, навчання проводитимуть "виключно в повітряному просторі України, над відкритим морем" і відповідно до міжнародного права.

Юрчило підкреслив, що ПС ЗСУ, згідно з необхідними процедурами, завчасно підготували і оприлюднили офіційне повідомлення про навчання.

Нагадаємо, в середу, 30 листопада, стало відомо про те, що РФ перекинула до Криму зенітно-ракетний комплекс С300-ВМ. Волонтери розвідувальної спільноти InformNapalm ідентифікували техніку як зенітно-ракетний комплекс С-300ВМ "Антей-2500". Це система ППО з можливістю боротьби з балістичними ракетами малої і середньої дальності (до 2500 км).

Раніше, 25 листопада, РФ заявила про плани України провести ракетні стрільби біля Криму. Авіаційна влада випустила повідомлення про встановлення заборонених зон. Це спровокувало обурення у РФ, оскільки вона вважає, що це її територія.

Міноборони РФ висловило протест, а в ЗМІ з'явилася інформація, що РФ пригрозила завдати ракетного удару по українських пускових установках. Як заявили в Кремлі, за ситуацією "стежить особисто президент РФ Володимир Путін".

У Міноборони України заявили, що погрози Росії не завадять Україні провести ракетні стрільби. Після цього РФ перевела війська ППО в окупованому Криму на посилений режим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram