ГоловнаПолітика

Парубій відправив у профільний комітет Ради подання на арешт судді Чауса

Спікер парламенту вважає, що в питанні боротьби з корупцією "не повинно бути компромісів".

Парубій відправив у профільний комітет Ради подання на арешт судді Чауса
Андрей Парубий
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій відправив на розгляд профільного комітету парламенту подання Генпрокуратури про надання згоди на затримання й арешт судді Миколи Чауса.

Про це повідомляє урядовий портал.

Сьогодні, 16 серпня, голова Верховного Суду Ярослав Романюк вніс у Раду відповідне подання ГПУ. Після цього спікер Ради відразу ж відправив документ у профільний комітет.

"Я негайно скеровую його в комітет - комітет з питань правової політики і правосуддя - для надання відповідного висновку. Тільки-но комітет прийме своє рішення, я винесу це питання на розгляд парламенту", - заявив Парубій.

"Моя принципова позиція - в питанні боротьби з корупцією не може бути жодних компромісів. Це наш найстрашніший внутрішній ворог, і боротьба з ним повинна бути такою самою жорстокою, як боротьба проти зовнішнього агресора", - додав він.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали суддю Чауса під час отримання $150 тис. хабара ввечері 9 серпня. Холодницькийу  своєму Фейсбуці виклав фото літрової банки з доларами і повідомив, що суддя так зберігав корупційні доходи. Однак за словами антикорупційного прокурора, Чауса не затримали через його суддівський імунітет.

10 серпня стало відомо, що Чаус пішов у відпустку до 1 вересня. Заступник антикорупційного прокурора Володимир Кривенко заявив про загрозу втечі підозрюваного. За його словами, для Чауса наразі немає перешкод, щоб покинути територію України. Керівник також нагадав, законодавство не дозволяє затримувати суддю без згоди на це Верховної Ради.

На допит і для отримання повідомлення про підозру у вчиненні злочину суддя Чаус 11 серпня в САП не прийшов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram