ГоловнаПолітика

Ізраїль розгляне запит ГПУ про екстрадицію екс-міністра Ставицького, - джерело

Екс-міністра було оголошено в розшук два роки тому.

Ізраїль розгляне запит ГПУ про екстрадицію екс-міністра Ставицького, - джерело
Фото: lifedon.com.ua

Правоохоронні органи Ізраїлю мають намір у найкоротші терміни розглянути запит Генеральної прокуратури про екстрадицію в Україну колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

Про це повідомило поінформоване джерело.

"Запевнили (українську сторону, - ред.), що питання буде розглянуто якомога скоріше, одночасно там (в Ізраїлі, - ред.) щодо екстрадиції є і судова складова, прискорити яку дещо складніше", - розповів співрозмовник.

Він також зазначив, що ізраїльські правоохоронні органи дали зрозуміти, що "табу на екстрадицію там немає", але на відповідні процедури знадобиться певний час.

Нагадаємо, в квітні Генпрокуратура передала міністерству юстиції Ізраїлю запит про вручення Ставицькому повідомлення про підозру.

Екс-міністра було оголошено в розшук два роки тому. Йому інкримінують розтрату майна та заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Восени 2014 року стало відомо, що Ставицький живе в Ізраїлі і змінив прізвище на Розенберг. У травні 2016 року Ставицький це підтвердив і заявив, що отримав громадянство Ізраїлю.

Ізраїль проводить політику максимального захисту своїх громадян.

Днями ГПУ і мін'юст Ізраїлю підписали Меморандум про співпрацю в правовій сфері.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram