ГоловнаПолітика

У Мінську обговорили питання звільнення полонених і вибори на Донбасі

Особливо гостро стояло питання звільнення Надії Савченко

У Мінську обговорили питання звільнення полонених і вибори на Донбасі
Фото: facebook.com/darka.olifer

У Мінську закінчилося засідання Тристоронньої контактної групи, під час якого заслухали доповіді координаторів робочих підгруп з питань безпеки та економічних питань.

Про це повідомила прес-секретар представника України, екс-президента Леоніда Кучми, Дарина Оліфер у Фейсбуці.

Вкотре українська сторона порушила питання звільнення українських заручників і допуску до них фахівців Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Представники МКЧХ досі не потрапили до військових і цивільних, яких незаконно утримують на непідконтрольній Україні частині Донбасу.

"Особливо гостро стояло питання звільнення нашої льотчиці Надії Савченко - це невід'ємна складова виконання Мінських угод. На цьому наголосив і спеціальний представник діючого голови ОБСЄ Мартін Сайдік", - зазначила Оліфер.

Також експерти місії ОБСЄ констатували продовження проведення навчань з бойовою стріляниною на не підконтрольній Україні частині Донбасу.

"Такі навчання є прямим порушенням досягнутих минулого тижня домовленостей про відмову від проведення навчань зі стріляниною уздовж лінії зіткнення", - наголошується в повідомленні.

Не справдилися очікування результатів зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" 3 березня в Парижі.

"За підсумками зустрічі в Парижі ми знову чуємо заклики провести вибори на непідконтрольній Україні частині Донбасу, та ще й у першому півріччі. Але, як і раніше, немає жорсткої і принципової позиції наших партнерів ні щодо всеосяжного припинення вогню, ні щодо виведення з території України незаконних військових формувань і важких видів озброєнь, ні щодо повернення Києву контролю за українсько-російським кордоном", - заявив Кучма.

Нагадаємо, 2 березня в Мінську було підписано угоду про відмову від навчань зі стріляниною біля лінії зіткнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram