ГоловнаПолітика

Порошенко підписав закон про призначення пенсій особам, які стали інвалідами під час Революції Гідності

Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування

Порошенко підписав закон про призначення пенсій особам, які стали інвалідами під час Революції Гідності
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до статті 32 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності",  який прийняла Верховна Рада України 18 лютого.

Про це інформує прес-служба голови держави.

Закон спрямований на забезпечення належного рівня соціального захисту осіб, які стали інвалідами внаслідок поранення, каліцтва, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в Революції Гідності, і надання їм державної соціальної підтримки на належному рівні.

Закон пропонує здійснювати призначення пенсій через інвалідність осіб, визнаних інвалідами внаслідок поранень, каліцтв, контузії або інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час участі в масових акціях громадянського протесту в Україні з 21 листопада 2013 по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію і проти режиму Януковича (Революції Гідності), і які звернулися за медичною допомогою в період з 21 листопада 2013 по 30 квітня 2014 року, незалежно від наявності страхового стажу.

Закон набуває чинності з наступного дня після його опублікування.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко пообіцяв не допустити припинення  розслідування злочинів силовиків під час Революції Гідності через вступ в силу закону про створення Державного Бюро розслідувань у нинішній редакції. За даними Генпрокуратури, щодо подій листопада 2013 року - лютого 2014 року було винесено 18 вироків проти 26 осіб. Ще 16 людей перебувають під вартою в СІЗО, з них шість співробітники "Беркуту" і п'ятеро "тітушок", також щодо 13 беркутівців та 8 "тітушок" зараз розглядаються справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram