ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт екс-голови СБУ Києва, який оголосив АТО під час Майдану

Щеголєв залишиться під арештом до 24 квітня включно

Суд продовжив арешт екс-голови СБУ Києва, який оголосив АТО під час Майдану
Фото: Тарас Спивак

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 25 квітня утримання під вартою колишнього начальника управління Служби безпеки України в Києві та Київській області Олександра Щеголєва, заарештованого за підозрою в причетності до вбивства активістів Євромайдану.

Про це повідомила головуючий суддя Оксана Голуб.

Таким чином, вона задовольнила клопотання Генпрокуратури і продовжила арешт підсудного на два місяці - до 24 квітня включно.

29 вересня 2015 року ГПУ завершила щодо Щеголєва досудове розслідування. Його звинувачують у тому, що 18 лютого 2014 року з метою розгону мітингувальників на виконання злочинного наказу керівництва прийняв рішення про проведення антитерористичної операції в центральній частині Києва.

Також Голуб повідомила, що Шевченківський райсуд просить Апеляційний суд визначити територіальну підсудність справи Щеголєва. Таким чином вона відмовилася почати розгляд справи по суті та задовольнила клопотання захисту про визначення підсудності справи.

Захист Щеголєва також просив зняти з підсудного звинувачення за ст. 365, тобто в перевищенні влади або службових повноважень. Адвокати мотивували це тим, що ця стаття не застосовується до військовослужбовців, якими є співробітники СБУ.

Після оголошення рішення суду обурений представник "Азова" облив зеленкою адвокатів і самого Щеголєва.

Нагадаємо, в березні ГПУ оголосила підозру колишньому голові СБУ Олександру Якименку за підозрою в незаконному оголошенні АТО під час Майдану. Разом з Якименком підозрюваними проходять один із його заступників (Володимир Тоцький, який переховується в Криму), а також Щеголєв.

Як говориться в книзі "Майдан. Нерозказана історія" Соні Кошкіної, в СБУ не залишилося жодного документа, що підтверджує проведення АТО в дні Майдану, хоча про її проведення оголошували публічно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram