ГоловнаСуспільствоЖиття

Стець пообіцяв відреагувати на доповідь Amnesty законодавчими ініціативами

Мінінформполітики подасть звіт до кінця року

Стець пообіцяв відреагувати на доповідь Amnesty законодавчими ініціативами
Фото: 24tv.ua

У Міністерстві інформаційної політики відреагували на доповідь міжнародної правозахисної організації Amnesty International про дотримання прав людини у 2015-2016 роках.

На сайті відомства зазначають, що правозахисники серед найбільших загроз для прав людини в Україні назвали тиск на ЗМІ і журналістів з проросійськими поглядами, ескалацію конфлікту на Донбасі, проблеми з розслідуванням злочинів на Майдані, обмеження прав ЛГБТІ та складну ситуацію в анексованому Росією Криму.

"Для Мінінформполітики важливий такий аналіз з боку міжнародних організацій. Тож докладно вивчивши звіт, відомство зробить свої висновки і врахує необхідні моменти в законодавчих ініціативах, які будуть розроблятися у 2016 році і які забезпечать інформаційний суверенітет України шляхом сталого розвитку національного інформаційного простору і захисту цього процесу від зовнішніх і внутрішніх загроз", - наголошено в повідомленні.

Наприкінці року МІП подасть звіт, у якому буде відображено пакет нормативних документів з підтримкою свободи слова в роботі журналістів.

"Ми йдемо шляхом свободи слова та демократії, проте є ситуації, де в умовах війни наша держава не може впливати на перебіг тих чи інших подій. Інформаційна війна, що розгорнулася в нас ще задовго до окупації, привела до страшних наслідків і втрат людських життів. Тому, розхитуючи ситуацію фейковими історіями, країна-агресор доводить наших громадян до стану, коли вони не розуміють, де шукати правду. Також в Україні триває реформа правоохоронних органів і судова реформа, які є фундаментом для подальших демократичних перетворень. Це стає подразником для недоброзичливців України, які користуються періодом змін і впровадженням реформ, яким потрібен час для адаптації", - прокоментував цю ситуацію голова МІП Юрій Стець.

Нагадаємо, у своїй доповіді Amnesty International заявила про відсутність прогресу в розслідуванні вбивств на Майдані, розслідуванні військових злочинів на Донбасі. Окремим пунктом зазначено погіршення ситуації з правами людини в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram