ГоловнаПолітика

Суд відмовився заарештувати Мосійчука

До матеріалів справи долучили висновок медиків про виразку в нардепа

Суд відмовився заарештувати Мосійчука
Фото: facebook.com/igor.mosijcuk

Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати депутата Верховної Ради від Радикальної партії Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив сам нардеп на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні Печерський суд прийняв рішення про повернення клопотання ГПУ про зміну раніше обраного мені запобіжного заходу назад у прокуратуру, а також відмовив у розгляді клопотання про продовження запобіжного заходу. Справедливе рішення прийняла суддя Цокол", - написав він.

За словами Мосійчука, суд долучив до матеріалів справи медичний висновок інституту ім. Шалімова, що засвідчує наявність у нього виразки з кровотечею.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року Верховна Рада схвалила притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Мосійчука. 18 вересня Печерський райсуд Києва заарештував його до 15 листопада.

17 листопада Вищий адміністративний суд скасував зняття Радою недоторканності з Мосійчука, але це рішення парламент оскаржив у Верховному Суді.

Мосійчука підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, однак сам нардеп заявив, що зізнання було зроблено під тортурами.

15 листопада 2015 року термін арешту Мосійчука минув, після чого його відправили в клініку на лікування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram