ГоловнаПолітика

Слідчі НАБУ допитали Жванію

Екс-нардеп проходить як свідок у двох справах

Слідчі НАБУ допитали Жванію
Фото: Макс Левин

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) допитало колишнього депутата Верховної Ради Давида Жванію у кримінальному провадженні, в якому фігурує екс-депутат Ради Микола Мартиненко.

Про це "Українським Новинам" повідомило джерело в бюро.

"Був на допиті в одному з двох проваджень", - сказав Жванія.

За його словами, НАБУ розслідує справи за фактом закупівлі держпідприємством "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" уранового концентрату в австрійського товариства STEUERMANN Investitions - und Handelsgesellschaft mbH, а також за фактом отримання хабарів під час закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання в чеського акціонерного товариства Skoda JS.

Жванію допитали в одній із цих справ.

Нагадаємо, 11 грудня НАБУ повідомило, що почало розслідувати два кримінальні провадження проти Мартиненка. Однак допитати його вдалося не відразу. Наприкінці грудня він послався на хворобу, а 11 січня - на зустріч зі швейцарським прокурором у Берні.

Мартиненка регулярно звинувачує в корупції нардеп Сергій Лещенко. Це призвело до того, що депутат від "Народного фронту" склав мандат.

28 грудня Лещенко повідомив, що НАБУ розслідує два провадження, фігурантом яких є Мартиненко. "Новини від НАБУ. 1) відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненком хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, 2) відкрито провадження щодо використання австрійської "прокладки" Мартиненком для постачання урану в Україну за завищеною ціною", - написав Лещенко на своїй сторінці у фейсбуці.

НАБУ допитало Мартиненка 16 січня. Як повідомили в прес-службі Агентства - як свідка. Сам екс-нардеп подробиць допиту не розповів, посилаючись на таємницю слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram