ГоловнаПолітика

Мосійчук заявив, що не збирається втікати за кордон

Генпрокуратура доручила не допустити ймовірної втечі Мосійчука.

Мосійчук заявив, що не збирається втікати за кордон
Фото: 112.ua

Затриманий за підозрою в хабарництві депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляє, що не збирається виїжджати за кордон, хоча і має таку можливість.

"Їхати з країни я нікуди не збираюся. Щиро вдячний друзям, які пропонують забезпечити це, переживаючи за мене. Але я народився на цій землі, я за неї воював, тут живуть мої діти, тут я і помру", - написав Мосійчук у Facebook.

Водночас "Українські Новини" з посиланням на свої джерела повідомили, що Генеральна прокуратура доручила правоохоронним органам, зокрема Службі безпеки України та Міністерству внутрішніх справ, не допустити можливої втечі Мосійчука.

Нагадаємо, 15 листопада, після того, як закінчився термін утримання Мосійчука під вартою, його госпіталізували в інститут ім. Шалімова, де йому зроблять операцію.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада дозволила заарештувати Ігоря Мосійчука після того, як на пленарному засіданні парламенту було продемонстровано відео, на якому він обіцяє за винагороду вирішити низку питань, що мають стосунок до криміналу.

Мосійчука підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених п'ятьма статтями Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що зізнання було зроблене під тортурами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram