ГоловнаПолітика

Фігуранта продажу "Межигір'я" затримали на півдорозі до Ростова

Колишній директор прокладки "Медінвесттрейд" намагався виїхати до Януковича.

Фігуранта продажу "Межигір'я" затримали на півдорозі до Ростова
Фото: LB.ua

У Донецькій області затримано Геннадія Герасименка, який брав участь у схемі виведення "Межигір'я" з державної власності та продажу його Вікторові Януковичу. Про це повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська у фейсбуці.

У 2007 році Герасименко був директором ТОВ "Медінвесттрейд".

Того самого року Янукович, який очолював Кабінет Міністрів, передав "Межигір'я" у статутний фонд держкомпанії "Надра України", після чого вона уклала договір обміну з фірмою "Медінвесттрейд". Обмін полягав у тому, що держава віддає приватній фірмі "Межигір'я", а натомість отримує дві нежитлові будівлі в Києві за адресою Паркова алея, 3 і Паркова алея, 5-7.

Через два місяці - в листопаді 2007 року - компанія "Медінвесттрейд" продала резиденцію "Межигір'я" фірмі "Танталіт", яка володіла комплексом до втечі Януковича з України.

2010 року "Медінвесттрейд" визнали банкрутом.

За словами Гітлянської, Герасименка впіймали в районі Курахового, коли він прямував на тимчасово окуповану територію. У нього при собі був квиток на автобус у Ростов.

Нагадаємо, що у справі про виведення "Межигір'я" з держвласності проходять три людини: сам Янукович, Герасименко і директор ТОВ "Танталіт" Павло Литовченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram