ГоловнаПолітика

За фактами порушень у другому турі виборів відкрито п'ять кримінальних справ

Найбільше порушень - у Дніпропетровську

За фактами порушень у другому турі виборів відкрито п'ять кримінальних справ
Фото: Сергей Нужненко

Правопорушення у другому турі виборів не були значними і не вплинули на волевиявлення українців та результати голосування.

Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Щодо правопорушень, відразу підкреслю, що вони не мали визначального характеру. Ми зафіксували 323 повідомлення, з них зареєстровано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань п'ять", - сказав Стойко.

Він уточнив, що 95 порушень було зафіксовано в Дніпропетровську, 39 - у Києві, 34 - у Київській області, 29 - у Чернігівській, 24 - у Запорізькій, 22 - у Полтавській, у решті регіонів зафіксовано менш ніж 20 порушень.

Як зазначив Стойко, порушення виборчого процесу стосуються, зокрема, наявності зайвих бюлетенів на одній з виборчих дільниць у Донецькій області, повідомлення про нібито мінування дільниці у Дніпропетровській області, у Чернігові було знешкоджено підозрілу сумку, у якій могла бути вибухівка.

Нагадаємо, 15 листопада в Україні пройшов другий тур місцевих виборів, під час якого у 29 містах вибирали мерів. Згідно з даними Центральної виборчої комісії, явка виборців склала 34,08%, у Києві - 28,35%. У першому турі явка в Україні становила 46,6%.

Спостерігачі ОБСЄ визнали другий тур виборів в Україні демократичним.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram