ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві під виборчою дільницею стріляли в активістів

Очевидці стверджують, що нападники весь день підвозили виборців на користь кандидата від «Опоблоку».

У Миколаєві під виборчою дільницею стріляли в активістів
Фото: НикВести

У Корабельному районі Миколаєва поряд із виборчою дільницею №480802 стався конфлікт, у результаті чого 4 активістів громадського формування «Кордон» отримали поранення через стрілянину з травматичної зброї.

Як повідомляє місцеве видання "НикВести", факт стрілянини підтвердив заступник начальника ГУ Національної поліції в Миколаївській області Валерій Коба.

За його словами, нападники використовували, імовірно, травматичну зброю. Вогнепальних поранень у членів громадського формування немає. Наразі вирішується питання про відкриття кримінального провадження за статтею 296, ч. 4 Кримінального кодексу України ("Хуліганство").

За словами правоохоронців, конфлікт ніяк не вплинув на перебіг виборчого процесу, дільниця закрилася о 20:00 для підрахунку голосів.

Журналістка Тетяна Локацька повідомила, що, за словами активістів, нападники протягом дня голосування підвозили виборців на користь кандидата від Опозиційного блоку Ігоря Дятлова, а громадське формування «Кордон» відстежувало ці дії.

Перед тим, як напасти, бік активістів кинули димову шашку, після чого здійснили кілька пострілів.

Крім того, вони порізали шини і вибили шибки в автомобілі мобільної групи «Кордону».

Нападники втекли в автомобілі Mitsubishi L-200 кольору «сірий металік».

На місці працює слідчо-оперативна група, яка з'ясовує обставин інциденту.

Нагадаємо, 15 листопада в Миколаєві відбувся другий тур місцевих виборів, в яких за крісло мера борються кандидат від партії «Опозиційний блок» Ігор Дятлов і представник партії «Об'єднання «Самопоміч» Олександр Сенкевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram