ГоловнаПолітика

МВС засудило напади на російські посольства

Відомство закликало українців висловлювати свій протест виключно мирним шляхом

МВС засудило напади на російські посольства
Фото: Скриншот видео

Міністерство внутрішніх справ засуджує напади на посольства і консульства Росії в Україні.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті МВС.

"У зв'язку з випадками вчинення актів вандалізму стосовно майна дипломатичних і окремих консульських установ Російської Федерації в Україні МВС категорично засуджує такі дії і наголошує на відповідальності причетних до них осіб відповідно до чинного законодавства нашої держави", - йдеться в повідомленні.

МВС нагадує, що охорона закордонних дипвідомств належить до міжнародних зобов'язань України відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини від 1961 року і Віденської конвенції про консульські відносини від 1963 року.

"МВС заявляє про неприпустимість незаконних дій щодо дипломатичних установ і зауважує, що насильство стосовно дипломатів ні в якому разі не може бути гідною відповіддю на свавілля Кремля", - йдеться в заяві.

Відомство закликало українців утриматися від провокаційних дій і висловлювати свою громадянську позицію виключно мирним шляхом.

Нагадаємо, 9 березня депутат Верховної Ради Володимир Парасюк під час проведення акції на підтримку заарештованої в Росії Надії Савченко зірвав прапор Росії з будівлі генерального консульства РФ у Львові.

Раніше, в ніч на 6 березня, кілька людей у масках напали на посольство РФ в Солом'янському районі Києва. Вони закидали будівлю піротехнікою і фаєрами, а також пошкодили кілька автомобілів дипмісії.

Пікети посольства проходять з того часу, як Савченко 4 березня оголосила сухе голодування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram