ГоловнаПолітика

Питання передачі Савченко Україні не розглядатиметься до рішення суду, - МЗС РФ

Україна направила запит про передачу їй українців, що перебувають під вартою в РФ 

Питання передачі Савченко Україні не розглядатиметься до рішення суду, - МЗС РФ
Архив
Фото: www.novayagazeta.ru/Евгений Фельдман

Питання передачі української льотчиці Надії Савченко Києву не стоїть на порядку денному до того часу, поки суд не винесе рішення у її справі. Про це заявила в суботу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова в ефірі програми "Новини в суботу з Сергієм Брильовим" на телеканалі "Росія 1" (ВГТРК), повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Зараз про це не йдеться і не йтиметься до того моменту, поки не буде рішення суду", - сказала вона.

Так Захарова відповіла на прохання прокоментувати повідомлення Мін'юсту РФ про отримання запиту від українських колег про передачу Києву українців, що перебувають під вартою в РФ.

За словами офіційного представника МЗС Росії, "який би тиск не чинився на російське правосуддя, зокрема, на російську громадську думку, суд буде доведений до кінця і буде винесено вирок". "Зараз слово за судом", - наголосила вона.

Коментуючи заяви Вашингтона про те, що утримання Савченко під вартою в РФ порушує положення Мінських домовленостей про необхідність звільнити всіх незаконно утримуваних осіб, Захарова нагадала, що "мінські домовленості присвячені двом конфліктуючим сторонам всередині української кризи".

"Йдеться про офіційний Київ та Донбас. Усе. Крапка", - сказала вона.

Нагадаємо, кримінальну справу стосовно Савченко розглядає Донецький міський суд у Ростовській області РФ. Під час засідання на Донецькому міському суді 17 грудня 2015 року Савченко оголосила голодування до кінця процесу у її справі, а 4 березня - заявила про сухе голодування, відмовившись брати воду, проте перервала його 10 березня до винесення вироку суду, запланованого на 21-22 березня.

У минулу п'ятницю прес-служба Мін'юсту Росії повідомила, що відомство протягом місяця відповість Україні на запит про передачу цій державі українців, засуджених у РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram