ГоловнаПолітика

Порошенко проявив інтерес до "плану Медведчука", - ЗМІ

Передбачається, що Захарченка та Плотницького замінить Ринат Ахметов і Юрій Бойко

Порошенко проявив інтерес до "плану Медведчука", - ЗМІ
Архив
Фото: пресс-служба Президента

Президент України Петро  Порошенко зацікавився ідеєю створення в окремих районах Донецької і Луганської областей адміністрацій, які б очолили люди, що влаштовують Київ і Москву. Про це пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на свої джерела.

"Путін, за нашими відомостями, підтвердив готовність замінити Захарченка та Плотницького менш одіозними персонажами. Порошенко, як нам стало відомо, проявив інтерес до "плану Медведчука" (лідер громадського руху "Український вибір", спецпредставник від України з гуманітарних питань у рамках Тристоронньої контактної групи Віктор Медведчук – ред.), що передбачає створення в ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської областей - ред.), які очолили б фігури, що влаштовують і Київ, і Москву. Сам же Віктор Володимирович, судячи з усього, підказав Петру Олексійовичу кандидатів - Рината Ахметова і Юрія Бойка. Кажуть, кандидатури президенту сподобалися", - наголошується в статті.

Джерело видання також вказує, що Порошенко провів попередні переговори з обома кандидатами і обидва нібито погодилися.

"Путіна з цією пропозицією ознайомили, але згоди ще не отримали ... Наприклад, до Рината Ахметова великої довіри Путін не відчуває. Його підточила як ахметівська позиція "ні нашим, ні вашим", так і позитивні відгуки Вікторії Нуланд про українського олігарха під час літнього візиту держсекретаря Керрі в Сочі. До Бойка в Кремлі довіра є. Але чи знімати Бойка при лідерській нестачі з "Опозиційного блоку"? Чи ризикувати долею керівника поки що єдиної проросійської сили в українському парламенті? Або створити йому в Луганську трамплін для "стрибка на Київ"? У що це обійдеться Кремлю? "- пише автор статті, перший заступник головного редактора тижневика Сергій Рахманін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram