ГоловнаПолітика

Порошенко відкидає позачергові вибори Ради

Президент вважає Арсенія Яценюка реформатором

Порошенко відкидає позачергові вибори Ради
Фото: dyvys.in

Президент Петро Порошенко відкидає оголошення позачергових виборів Верховної Ради і готовий співпрацювати з будь-яким прем'єр-міністром.

Про це він сказав в інтерв'ю турецькому телеканалу TRT World, повідомляють Українські Новини.

"У парламенті повинна бути коаліція, в коаліції має бути більшість. Три фракції коаліції покинули її. І, відповідно до нашої Конституції, або повинна бути сформована нова коаліція з, найімовірніше, новим прем'єр-міністром, або дострокові парламентські вибори. Моя позиція як Президента, а тільки Президент може оголосити дострокові парламентські вибори, - ніколи!" - заявив Президент.

При цьому Порошенко наголосив, що парламентські політичні сили повинні знайти вихід із ситуації, що склалася.

"Але це відповідальність парламенту, він повинен знайти рішення: або відновити стару коаліцію, і я з задоволенням буду працювати з будь-яким прем'єр-міністром, або створити нову коаліцію і запропонувати іншого прем'єра. Я можу прийняти будь-який вибір парламенту", - зазначив голова держави.

Він додав, що вважає прем'єр-міністра Арсенія Яценюка реформатором.

"У мене фантастичні особисті взаємини з прем'єр-міністром. Я вважають, що він - реформатор, я вважаю, що він робить відмінну роботу", - заявив Порошенко.

При цьому Президент зазначив, що основним для нього є необхідність продовження реформ, боротьба з корупцією та підвищення ефективності роботи влади.

Він також зазначив, що очікує позитивних новин у цьому контексті найближчим часом.

Нагадаємо, Яценюк висунув Порошенкові ультиматум. Прем'єр-міністр закликав Президента підтримати його або відправити у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram