ГоловнаПолітика

Луценко звинуватив Яценюка у дискредитації політичної системи України

Лідер фракції БПП порівняв прем'єра з поганим тренером

Луценко звинуватив Яценюка у дискредитації політичної системи України
Фото: Макс Требухов

Лідер парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко звинуватив прем'єр-міністра Арсенія Яценюка у міжнародній дискредитації політичної системи.

Таким чином він відреагував на інтерв'ю прем'єра у Financial Times, в якому той де-факто поставив ультиматум президенту Петру Порошенку.

"На жаль протягом трьох тижнів після завершення пленарних тижнів уряд наполегливо продовжує кампанію з дискредитації всієї політичної системи країни. Тепер уже - через ключові зарубіжні ЗМІ Арсеній Петрович Яценюк перекладає всю відповідальність за стан справ на президента, на фракції, на кого завгодно, тільки не на главу виконавчої влади", - заявив Луценко в понеділок під час погоджувальної ради Верховної ради.

"Постійно йде якась футбольна розмова, що м'яч на полі президента. Ну, якщо вже говорити футбольними термінами, то дехто обіцяв вивести команду в єврокубок, а зараз опустив її до рівня сільських ігор, і під свист Лохвицького стадіону тепер пише у Financial Times: президент у всьому винен, нехай приймає рішення", - додав він.

Наступним слово взяв лідер прем'єрської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, який відреагував на це футбольне порівняння.

"Упевнений, ми будемо в Євролізі, це від нас залежить. Але команда перемагає тільки, коли забиває в чужі ворота. А тут хай який удар - або штанга, або свої ворота. І це і коаліції, і фракції БПП стосується", - відповів він Луценко.

Нагадаємо, що в неділю Яценюк у зверненні до народу назвав два можливі виходи з політичної кризи: відновлення парламентської коаліції і посилення Кабміну або створення нового уряду, відповідальність за яке буде повністю лежати на Блоці Петра Порошенка.

Він заявив, що виступає за перший варіант.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram