ГоловнаПолітика

Путін побоюється поїдання жителів Донбасу націоналістами

Президент РФ угледів всесвітню змову проти росіян.

Путін побоюється поїдання жителів Донбасу націоналістами

Росія не може "віддати на поживу націоналістам" жителів Донбасу, заявив президент РФ Володимир Путін.

"Але ми-то виходимо тільки з одного, що ми не можемо віддати на поживу націоналістам тих людей, які на південному сході країни проживають. І не тільки росіян, але і російськомовне населення, яке орієнтується на Росію. Немає нічого надлишкового в цій позиції", - заявив Путін в інтерв'ю, що увійшло в документальний фільм "Світопорядок".

Він вважає, що позиція США і Європи по Україні є спробою "перешкодити відтворенню СРСР".

"Що стосується України і взагалі пострадянського простору, то я переконаний, що позиція наших західних партнерів, європейських і американських, пов'язана не із захистом інтересів України, а пов'язана зі спробою перешкодити відтворенню Радянського Союзу, і ніхто не хоче нам вірити, що в нас немає мети відновити Радянський Союз", - заявив Путін.

За словами російського президента, ймовірність "об'єднання зусиль" у рамках сучасних економічних процесів, які "робили б і Росію, і Україну більш конкурентоспроможними у світовій економіці", не дає західним партнерам "добре і міцно спати".

"Я думаю, головне завдання - не допустити цього об'єднання зусиль. Адже це не секрет, що все робили, щоб не допустити створення Єдиного економічного простору, адже досі не хотіли розмовляти навіть з Євразійським економічним союзом як повноцінним учасником міжнародного життя. Чомусь Європейський Союз можна створювати, а Євразійський союз не можна", - сказав Путін.

Говорячи про зміни правил Міжнародного валютного фонду, до яких він вдався, щоб продовжувати кредитувати Україну, Путін поскаржився на недотримання "цивілізованих правил".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram