ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Путін підписав указ про вдосконалення державної протидії тероризму

У приморських містах РФ, зокрема Сімферополі в анексованому Криму, будуть створені оперативні антитерористичні штаби

Путін підписав указ про вдосконалення державної протидії тероризму

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про заходи щодо вдосконалення державного управління в сфері протидії тероризму.

Відповідний указ опубліковано на офіційному інтернет-порталі правової інформації.

Згідно з документом, у містах Каспійську, Мурманську, Петропавловську-Камчатському, Сімферополі та Південно-Сахалінську будуть створені оперативні штаби для організації планування застосування сил по боротьбі з тероризмом.

Наголошується, що створювані штаби плануватимуть також контртерористичні операції в інших морських просторах, в межах яких Росія здійснює суверенітет, суверенні права і юрисдикцію, а також на суднах, що плавають під державним прапором Росії.

У функції штабів також входитимуть управління контртерористичними операціями в територіальному морі, виключно економічній зоні, на континентальному шельфі Росії.

Очолять антитерористичні штаби керівники прикордонних органів ФСБ в зонах відповідальності, встановлених головою Національного антитерористичного комітету.

Рішення штабу будуть обов'язкові для виконання всіма держорганами, представники яких входять до складу оперативних штабів морських районів.

Цим указом також затверджено положення про національний антитерористичний комітет, у складі якого буде функціонувати федеральний антитерористичний штаб.

Нагадаємо, сьогодні президент Росії Путін призначив Бориса Гризлова повноважним представником Російської Федерації в Контактній групі з врегулювання ситуації в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram