ГоловнаПолітика

Яценюк пообіцяв дати Саакашвілі прочухана

Одеська область виявилася аутсайдером з оформлення субсидій.

Яценюк пообіцяв дати Саакашвілі прочухана
Фото: dyvys.in

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк викликав голів східних і південних областей України до Харкова на нараду з приводу оформлення субсидій.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу після того, як міністр соцполітики Павло Розенко доповів про низькі показники оформлення заявок на отримання субсидій в Одеській (43%), Харківській (48%), Закарпатській (53%), Чернівецькій (54%), Донецькій (50%) і Луганській областях (35%).

"Мене дуже хвилює ситуація в цих областях, які завалили роботу щодо субсидій. Я пропоную протокольне рішення Кабінету Міністрів про особисту відповідальність голів Одеської, Харківської, Чернівецької, Закарпатської областей за соціальне забезпечення громадян України та оформлення субсидій. Це пряма відповідальність влади. Я хочу провести засідання, думаю в Харкові, з головами обласних адміністрацій східного регіону і південного. І в тому числі буде обговорюватися питання оформлення субсидій і конкретної роботи кожного голови адміністрації на благо громадян країни і відповідальності за виконану роботу", - заявив прем'єр.

"Прошу секретаріат Кабінету Міністрів підготувати мою робочу поїздку до Харкова, запросити голів східних і південних областей. Не на нараду, вже пора прочухана дати", - сказав він.

Нагадаємо, Одеську ОДА очолює Михеїл Саакашвілі (призначений 30 травня 2015 року), Харківську - Ігор Райнін (3 лютого 2015 року), Закарпатську - Геннадій Москаль (15 липня 2015 року), Чернівецьку - Олександр Фіщук (5 лютого 2015 року), Луганську - Георгій Тука (22 липня 2015 року), Донецьку - Павло Жебрівський (11 червня 2015 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram