ГоловнаПолітика

ГПУ просить суд заарештувати Лавриновича

Наглядове відомство погоджується на 8,5 млн гривень застави

ГПУ просить суд заарештувати Лавриновича
Фото: Макс Левин

Генпрокуратура звернулася до суду з клопотанням про арешт екс-міністра юстиції Олександра Лавриновича з альтернативою у вигляді застави у розмірі 8,5 млн гривень.

Про це на брифінгу заявив начальник другого слідчого відділу управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Ігор Слободяник, інформує РБК-Україна.

За його словами, у четвер заступник генерального прокурора Юрій Столярчук повідомив Лавриновича про підозру.

Нагадаємо, в середині липня Генеральна прокуратура України висунула Лавриновичу підозру в розтраті державних коштів у розмірі понад 8,5 млн грн.

Як повідомили в ГПУ, ці гроші незаконно та безпідставно витратили на залучення іноземної фірми з метою приховування фактів злочинного порушення законодавства правоохоронними органами і судом при здійсненні розслідування та судового розгляду в суді у справі Юлії Тимошенко.

Мова йде про контракт Мін'юсту з американською юридичною компанією Skadden, укладений у травні 2012 року. Skadden мала провести "незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко" у зв'язку з позовом проти України до Європейського суду. Послуги фірми коштували 8,5 млн грн, але висновки Skadden не використовували, оскільки на момент їхнього отримання Україною Європейський суд уже ухвалив рішення за позовом Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram