ГоловнаБлогиБлог Антона Дмитриева

До Партії регіонів та чиновників

Рубікон перейдено. Бездумно, жорстоко і по-азіатському. Welcome to Belarus in Ukraine!

Багато суперечливих почуттів, але головним є відчуття, що так далі вже бути не може – або «закрутять гайки», або змінити Систему. Шкода тільки, що сама влада не може зрозуміти, що її вже ніхто і ніщо не врятує.

Сергій Льовочкін, як і перша команда в його адміністрації, є високопрофесійним гравцем і стратегом. І цілком логічно, що дії якихось його підлеглих чи «заклятих друзів» зламали усю вибудуваний ним філігранний механізм.

Відставка глави адміністрації президента після звірячого і тупого розгону мирної акції – показник того, хто переважив біля Тіла: розум і хитрість змінюється глупством, хамством і ницістю.

У мене питання до Ганни Герман: Ви казали, що поразка у Вільнюсі буде Вашою особистою. Коли Ви вийдете із Партії та фракції регіонів, якщо Ви відповідаєте за свої слова?

Борис Колесніков, Ринат Ахметов – хіба Вам не страшно жити там, де Ваш бізнес залежить вже навіть не від ринкових умов чи фінансового стану, а від волі чиновників чи податківців?

Сергій Тігіпко, Леонід Кожара, Олександр Вілкул, Сергій Гриневецький, Таїсія Повалій, Іван Попеску, Олександр Фельдман, чи маєте Ви моральну силу для того, щоби знаходитись у Партії регіонів? Як, після побиття беззбройних дітей, люди, які мають розум, можуть перебувати у фракції та партії тих, хто дає накази бити ногами всіх підряд?

Скажіть, панове апологети і трибуни влади – чи не боїтеся Ви? Чи Вам не соромно за те, що Ви належите до тих, хто об закон та порядок витирає чоботи?

Звісно, Нестор Шуфрич, Володимир Макеєнко та багато інших відомих «регіоналів» можуть не переживати – їх синів не будуть гамселити «беркутівці», бо ті вчаться у ЄС, проти якого виступають їх батьки. Смішно і прикро.

Розумній, хитрій, далекоглядній, серйозній людині не можна перебувати у Партії регіонів або належати до когорти тих, хто готовий за командою вбивати.

Друзі, якщо Ви раптово помилися, якщо Ви колись давно вступили до цієї «партії», якщо Ви маєте змогу залишитися живим після розриву з ПР та органами влади – зробіть це. Не марайтеся.

Я склав свої повноваження в урядовій раді і не шкодую про це. Звертаюся до всіх своїх знайомих та колег, яким владні статуси та цяцьки не потрібні – полиште їх, вийдіть і умийте руки. Не асоціюйтесь і не подавайте руки тим, хто дає та підтримує накази бити дітей.

Антон Дмитриев Антон Дмитриев , Журналист, редактор, блогер, живет в Киеве
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram