ГоловнаСвіт

США завдали ударів по 15 об'єктах хуситів у Ємені

Цілі були пов’язані з наступальними військовими можливостями хуситів.

США завдали ударів по 15 об'єктах хуситів у Ємені
Бойові літаки ВПС США F-35 Lightening II під час операції Rapid Forge 2019 поблизу авіабази Ліелварде, Латвія, 23 липня 2019 рок
Фото: EPA/UPG

Збройні сили США завдали 15 ударів по об’єктах хуситів у Ємені. Місцеві мешканці повідомили про вибухи на військових постах і навіть в аеропорту.

Про це повідомляє Reuters.

США повідомили, що ці цілі були пов’язані з наступальними військовими можливостями хуситів. Водночас Сполучені Штати не уточнили, чи були вражені ракети, безпілотники чи радари.

Водночас місцеві мешканці та Al Masirah TV, головне телевізійне інформаційне агентство, кероване рухом хуситів, повідомило, що авіаудари були завдані в кількох частинах Ємену, включаючи його столицю Сану та аеропорт Ходейда.

  • Ізраїль атакував єменський порт та цілі в Лівані, загалом заявляють про понад 100 жертв. Ізраїльська армія повідомила, що завдала ударів по електростанціях і порту, який використовували хусити на заході Ємену.
  • Раніше повідомлялось, що Іран веде переговори про відправку російських ракет хуситам. Хусити та росіяни зустрічалися в Тегерані принаймні двічі цього року. Переговори щодо надання десятків ракет із радіусом дії близько 300 км тривають.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram