ГоловнаСвіт

Росія подарувала Північній Кореї 447 кіз

КНДР постачає РФ зброю для вбивства українців.

Росія подарувала Північній Кореї 447 кіз
Ілюстративне фото
Фото: birdinflight.com/Данил Павлов

Після того як президент Росії Володимир Путін та лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підписали договір про всеосяжне співробітництво в червні, Росія відправила до КНДР 447 кіз. 

Про це йдеться у пресрелізі Россільгоспнагляду.

Зазначається, що Ленінградська область РФ поставить до міста Расон сотні свійських тварин. 

Такий "подарунок" призначений для помʼякшення гострого дефіциту продовольства у Північній Кореї. Наприклад, для того, аби діти отримали кисломолочні продукти.

Стосунки РФ та КНДР

  • 19 червня Путін та Кім підписали договір про всеосяжне стратегічне партнерство. При цьому КНДР бартером поставляє Росії балістичні ракети та артилерійські снаряди для війни проти України. Зокрема, випадок використання північнокорейської ракети KN-23 було зафіксовано під час російського удару по Харківщині.
  • Ще на початку року США підтвердили, що РФ отримала балістичні ракети від КНДР і застосувала їх під час атак по Україні 29 грудня та 2 січня.
  • Міноборони Південної Кореї тоді також повідомляло, що Пхеньян може продати Росії новий тип балістичних ракет. 23 лютого ГУР Міноборони заявило, що КНДР відправила в Росію вже 1,5 млн артснарядів – натомість країна просить у Москви ракетні технології.  
  • 31 липня цього року під час масованого удару по Україні Росія також застосувала північнокорейську ракету.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram