ГоловнаСвіт

США нададуть Україні 824 млн на підтримку енергетики

США наразі опрацьовують разом з Україною виділення 7,8 мільярда доларів бюджетної підтримки, а також 1,5 мільярда доларів для економічного відновлення України

США нададуть Україні 824 млн на підтримку енергетики
Пенні Пріцкер
Фото: EPA/UPG

Сполучені Штати нададуть Україні 824 мільйони доларів для підтримки енергетичної інфраструктури.

Про це сьогодні у Берліні під час конференції з відновлення України заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, пише "Укрінформ".

"З урахуванням ситуації у сфері енергетики, яка дійсно є дуже важкою, я оголошую тут, що Сполучені Штати надають 824 мільйони доларів для підтримки української енергетичної інфраструктури", – сказала представниця американського уряду.

За її словами, Штати розуміють, наскільки серйозною є ситуація в Україні, та "разом із союзниками та друзями в Європі наполегливо працюють для прискорення військової, економічної та енергетичної підтримки України".

США наразі опрацьовують разом з Україною виділення 7,8 мільярда доларів бюджетної підтримки, а також 1,5 мільярда доларів для економічного відновлення України точно там, де українці потребують цього найбільше.

Сполучені Штати також запроваджують нову систему страхування "воєнних" ризиків для розширення інвестицій в Україну, зокрема, для підтримки малих та середніх підприємств та у професійне навчання, в якому дуже зацікавлений саме приватний сектор.

Вона зауважила, що США, разом із Україною, партнерами по ЄС та Великою Британією, працюють над розробкою "передпроєктних" правових рамок, щоб значні міжнародні гроші, які надходять в Україну, спрямовуватися на конкретні проєкти, які є ефективними та гідними банківської підтримки.

  • Сьогодні під час Конференції з відновлення України, яка проходтить у Берліні, представники Італії заявили, що країна готує пакет економічної допомоги Україні для відновлення інфраструктури на суму 140 мільйонів євро.
  • Крім Італії, фінансову допомогу Україні також виділить Банк розвитку Ради Європи. На полях Міжнародної конференції з питань відновлення України (URC2024) міністр фінансів України Сергій Марченко та керівник Банку розвитку Ради Європи Карло Монтічеллі підписали Угоду щодо надання Україні позики обсягом 100 млн євро в рамках проєкту "НОМЕ. Компенсація за знищене житло". 
  • Декілька днів перед цим Естонія виділила ще 400 тисяч євро у Фонд підтримки енергетики України.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram