ГоловнаСвіт

Латвія планує виділити 10 млн євро на зміцнення кордону з Росією та Білоруссю

У найближчі п'ять років у зміцнення кордону оборонна галузь вкладе 303 млн євро. 

Латвія планує виділити 10 млн євро на зміцнення кордону з Росією та Білоруссю
Латвія планує виділити 10 млн євро на зміцнення кордону з Росією та Білоруссю
Фото: Міноборони Латвії

Міністерству оборони Латвії планують виділити до 10 млн євро на зміцнення зовнішнього кордону Латвії. У найближчі п'ять років у зміцнення кордону оборонна галузь вкладе 303 млн євро. 

Про це повідомляє Delfi.

“Щоб не допустити пересування супротивника, зміцнення кордону в Латвії почнеться з перекопування існуючих доріг зі створенням протитанкових ровів, а пізніше протитанкові рови будуть перетворені і розташовані в прикордонній зоні меліоративні відвідні канави”, – йдеться у повідомленні.

Протитанкові рови будуть посилені бетонними блоками, "драконячими зубами" та протитанковими мінами. Розміщення перешкод буде пристосовано під місцевість, також використовуватимуть природні перешкоди – болота, ліси та інші природні об'єкти.

Крім того, у прикордонній зоні встановлять та обладнають безпечні сховища вибухових речовин та мін, а також інженерно-технічних матеріалів для оперативного посилення оборонних позицій. 

Будуть розроблені плани з підготовки до швидкого та ефективного перекривання найважливіших транспортних артерій (доріг, залізниць, мостів) для затримки просування супротивника.

Цього року на реалізацію запланованих заходів передбачено 25 млн євро.

  • Латвія знову запровадила посилений режим охорони кордону з Білоруссю, він діятиме з 13 березня по 12 вересня цього року.
  • Естонія побудує на східному кордоні лінію оборони з 600 бункерів вартістю 60 млн євро. Міністри оборони балтійських країн домовились, що подібні оборонні зону на східному кордоні створять також Латвія та Литва.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram