ГоловнаСвіт

Палата представників схвалила закон про фінансування уряду США на $1,2 трлн і відправила до Сенату

Очікується, що Сенат швидко розгляне документ, сподіваючись встигнути до опівночі.

Палата представників схвалила закон про фінансування уряду США на $1,2 трлн і відправила до Сенату
Конгрес США
Фото: EPA/UPG

22 березня Палата представників схвалила законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,2 трильйона доларів, відправивши документ до Сенату за кілька годин до дедлайну, передає The Hill.

Результат голосування - 286 голосів "за", 134 "проти".

Очікується, що Сенат швидко розгляне документ, сподіваючись встигнути до опівночі, щоб законодавці могли уникнути перерви у фінансуванні та розпочати двотижневі великодні канікули. Президент Джо Байден заявив, що підпише законопроєкт.

Успішне голосування Палати представників поклало край процесу асигнувань на 2024 фінансовий рік. Він тривав декілька місяців і призвів до першої в історії відставки спікера Палати і спровокував запеклі суперечки в Конгресі.

Законопроект на 1012 сторінках передбачає виділення 1,2 трильйона доларів на фінансування міністерств оборони, внутрішньої безпеки, праці, охорони здоров'я та соціальних служб і штату, а також сектора державного управління, фінансових послуг та закордонних операцій.

Витрати на оборону зросли більш ніж на 3 відсотки, що відповідає угоді, яку торік уклали Джо Байден і керівництво республіканців Палати представників про обмеження федеральних витрат. Фінансування невоєнного сектору майже не змінилося порівняно з попереднім фінансовим роком.

Пакет також збільшує фінансування Національних інститутів охорони здоров'я, Центрів з контролю та профілактики захворювань, Управління служб боротьби зі зловживанням психоактивними речовинами та психічного здоров'я, а також Управління ресурсів та послуг охорони здоров'я.

Тим часом член Палати представників Марджорі Тейлор Грін заявила, що внесла пропозицію про звільнення з посади спікера Палати Майка Джонсона. За таким же принципом раніше усунули з поста його попередника Кевіна Маккарті.

  • Днями Джо Байден заявив, що дійшов згоди з Конгресом про бюджет США на 2024 рік. Американський президент повідомив, що негайно підпише документ, які тільки його проголосують.
  • Спікер Палати представників США Майк Джонсон пообіцяв не зволікати з розглядом допомоги союзникам після ухвалення бюджетного закону. До законопроєкту про фінансування допомоги Україні, Ізраїлю та іншим партнерам США американські законодавці, ймовірно, перейдуть після 8 квітня. 
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram