ГоловнаСвіт

Розвідка США попередила про "крихкий світовий порядок"

Під час слухань в Конгресі йшлося про те, що Росія, Китай та Іран загрожують першості США у системі міжнародного порядку.

Розвідка США попередила про "крихкий світовий порядок"
Фото: Reuters

У Конгресі США відбулися слухання за участю розвідувальних агентств на тему щорічної оцінки ризиків. Як повідомляє Reuters, спецслужби назвали Китай та Росію головними загрозами для Америки. 

У звіті, який було надано для ознайомлення конгресменам, стверджується, що Китай забезпечує РФ економічною та безпековою підтримкою в її війні проти України, фінансуючи галузь виробництва. Піднебесна також може скористатися своїми новітніми технологіями, щоб спробувати вплинути на цьогорічні президентські вибори у США.

Директорка Національної розвідки Авріл Гейнс закликала членів Палати представників ухвалити фінансову допомогу для України, адже, на її переконання, "важко уявити, як Україні вдасться втримати відвойовані в Росії території без підтримки Вашингтона". 

Зі звіту випливає, що "Росія, Китай та Іран загрожують першості США у системі міжнародного порядку, яка є найбільш крихкою за тривалий час".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram