ГоловнаСвіт

Боррель: ЄС повинен готуватися до тривалого протистояння з Росією

Євросоюз повинен допомагати Україні стримувати Росію.

Боррель: ЄС повинен готуватися до тривалого протистояння з Росією
Фото: EPA/UPG

Під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Євросоюз має допомагати Україні стримувати РФ, а також готуватися до довготривалого протистояння з Росією, пише Укрінформ.

Боррель наголосив, що ЄС має діяти за трьома головними напрямками: краще підтримувати Україну економічно, визначити безпекові зобов’язання перед Україною та зміцнювати оборонні спроможності, оскільки РФ готується до тривалого протистояння з НАТО. 

"Ми маємо продовжити економічну та військову допомогу для України, надавати її більше та швидше…. Ми маємо визначити наші безпекові зобов’язання перед Україною та дивитися у майбутнє, тому що після входження України Європа стане іншою… І ми маємо підготуватися до довгого періоду напруги у відносинах з Росією, яка може готуватися до тривалого протистояння з країнами НАТО", — зазначив він. 

Німеччина серйозно налаштована збільшити свої витрати на оборону в довгостроковій перспективі й хоче, щоб європейські союзники не поступалися їй у допомозі Україні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram