ГоловнаСвіт

США завдали нових ударів по об’єктах хуситів. Блінкен вирушає у новий тур по регіону

Американці вдарили по ракетах, які були готові бити по кораблях у Червоному морі.

США завдали нових ударів по об’єктах хуситів. Блінкен вирушає у новий тур по регіону
Фото: EPA/UPG

Вчора США завдали нових ударів по ракетах хуситах в Ємені, йдеться в заяві Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM).

Про це пише BBC.

Американські сили завдали удару по наземній крилатій ракеті та чотирьох протикорабельних ракетах, які “були готові до запуску проти кораблів у Червоному морі”. США били з авіаносця USS Dwight D Eisenhower та есмінців USS Gravely і Carney.

Атака Сполучених Штатів відбулася через день після спільних ударів США та Великої Британії по об’єктах хуситів.

Додамо, держсекретар США Ентоні Блінкен має прибути на Близький Схід під час свого п’ятого туру по регіону з початку жовтня. Протягом наступних п'яти днів він відвідає Саудівську Аравію, Єгипет, Катар, Ізраїль і Західний берег.

Водночас у вихідні хусити провели демонстрацію на околицях столиці Ємену, міста Сани “проти нових ударів США і на знак солідарності з палестинцями”.

  • З 7 жовтня, коли ХАМАС напав на Ізраїль і спровокував війну у Смузі Гази, у регіоні спалахнуло ще кілька конфліктів. Хусити, зокрема, спричиняють хаос нападами на кораблі на півдні Червоного моря. Попри удари з боку США та Великобританії, бойовики заявили, що атаки триватимуть, доки Ізраїль не вийде з Гази.
  • Хуситів підтримує Іран, які й інші антиізраїльські та антиамериканські групи в усьому регіоні. Так звана “вісь опору” включає також ХАМАС і Хезболлу в Лівані та збройні формування в Сирії та Іраку.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram