ГоловнаСвіт

Польща невдовзі представить ЄС свої зміни до угоди про "транспортний безвіз" з Україною

Польща пропонує українській стороні співпрацювати.

Польща невдовзі представить ЄС свої зміни до угоди про "транспортний безвіз" з Україною
Фото: Скріншот з відео

Міністерство інфраструктури Польщі найближчим часом надасть Євросоюзу зміни до угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС. 

Про це повідомив заступник глави відомства Павел Ганцаж послу України в Польщі Василю Зваричу, пише "Інтерфакс-Україна".

"Павел Ганцаж повідомив своєму співрозмовнику, що Польща найближчим часом презентує на форумі ЄС свої пропозиції щодо внесення змін до угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС, і запросив українську сторону до співпраці", — повідомляється на офіційному сайті польського Міністерства інфраструктури.

Заступник міністра наголосив, що зусилля Польщі в цьому напрямі спрямовані на вироблення сприятливих умов для обох сторін.

Під час зустрічі дипломати обговорили необхідність повного виконання українською стороною домовленостей, яких було досягнуто під час двосторонніх зустрічей між міністром інфраструктури Даріушем Клімчаком і представниками польських перевізників. 

В обмін на їх виконання протестувальники погодилися до 1 березня розблокувати пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

  • У березні минулого року Україна та Європейський Союз продовжили ще на один рік угоду, яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів на двосторонні та транзитні перевезення в держави ЄС.
  • Польські перевізники перекрили проїзд до пунктів проуску ще 6 листопада 2023 року. Серед основних вимог – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Євросоюзом до 30 червня 2024 року.
  • 16 січня стало відомо, що польські протестувальники завершать блокування кордону з Україною до 1 березня. Міністерство інфраструктури Польщі підписало відповідну угоду з перевізниками.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram